Luonnonvaraisen ja viljellyn nokkoskuidun vertailua

Nokkoskuitu on hyvin muokattuna ilmavaa, lämmintä ja melko pehmeää. Nämä mainiot nokkosen ominaisuudet ovat suurinpiirtein samat riippumatta siitä, onko nokkonen luonnonvaraista vai viljeltyä.

Käsin kehrättäessä luonnonvaraista nokkosta on hieman vaikeampi käsitellä kuin teollisesti muokatun viljellyn nokkosen kuituja, joissa epäpuhtauksia ei juurikaan ole. Viimeksi mainittu kehrääntyy sujuvasti ja siitä saa helposti tasaista lankaa. Kehruun helppouden kannalta se on siten käytännöllisempi materiaali kuin luonnonvarainen kuitu. Toisaalta kehräämisen sujuminen riippuu loppujen lopuksi harjoittelun määrästä, eikä luonnonvaraisenkaan nokkosen kehrääminen ole vaikeaa, kun sen oppii.

Luonnonvaraisen nokkosen ehdoton etu teollisesti muokattuun nokkoseen verrattuna on sen erityinen tunnelma, aitous, joka valitettavasti häipyy teollisten prosessien myötä. Ero on kirjaimellisesti kouriintuntuva.

Suomalaista luonnonvaraista nokkoskuitua.

Suomalaisen Knokkon -yrityksen käyttämää, Saksassa viljeltyä ja teollisesti muokattua nokkoskuitua. Nokkonen on viljelty ilman keinokastelua ja myös kuidun muokkaus on toteutettu mekaanisesti, ilman vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *